Állatkorház Szakrendelések

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

Állatkorház Szakrendelések

Phisioterápiai szakrendelés

A mozgásszervi problémákkal kapcsolatos fájdalmat nem csupán gyógyszerekkel, de az izületek mozgatásával, tornáztatásával is nagyban lehet csillapítani. Sok esetben semmi más nem segít, csak a gyógytorna. Képzett chiropaktor Doktornőnk  szerda délutánonként segít a műtét utáni rehabilitációban, fájdalomcsillapításban, mozgásban. Gyakorlatokat ad otthonra a Gazdáknak, akik így tudják segíteni a gyorsabb felépülést.

Kutyapszichológiai szaktanácsadás

A mai állatpszichológia három elemből épül föl:

  1. Az embert és az állatot összehasonlító viselkedéskutatásból - az etológiából.
  2. A kísérletező pszichológiából, amelyik a tanulási képességet, és az azt befolyásoló tényeket vizsgálja.
  3. Állategészségtanból, amelyik a viselkedészavarok patofiziológiai okait vizsgálja.

A kutyák viselkedészavarai

A legkorábban háziasított állat, a kutya kb. 15.000 éve él az ember mellett. Az ember és a kutya közötti kapcsolat az utóbbi évtizedekben gyökeresen megváltozott. Háziállataink javarészt kikerültek a haszonállat státuszából és az ember környezetében kísérő vagy baráti jelleget öltő állatcsoportot alakítottak ki. A legtöbb esetben így az a helyzet áll elő, hogy két "barát", akiknek teljesen különbözik a fejlődési történetük, egy rendkívül összetett kapcsolatban él együtt. Ennek gyakorta szociális és pszichikai vonatkozásban beláthatatlan következményei lehetnek. A legtöbb kutya viselkedési zavara - ha nincsenek kifejezetten genetikai okai - erre az ellentmondásokkal teli viszonyra vezethető vissza. Nevelési hibák, környezeti ártalmak, tenyésztési hibák, nem a fajnak megfelelő tartási körülmények és a megemelkedett stresszhatások miatt egyre több kutya él kiegyensúlyozatlanul. Ez a kiegyensúlyozatlan, bizonytalan állapot különféle viselkedészavarokban mutatkozik meg.

A kutyáknál leggyakrabban előforduló, pszichikai eredetű viselkedési zavarok többek között a következők lehetnek:

- Félős viselkedés

- Tárgyak megrongálása

- Agresszív viselkedés más kutyákkal vagy emberekkel szemben

- Figyelemfölkeltő viselkedésforma

- Nemkívánatos viselkedésforma

- Bútor, lakberendezés kaparása, folyamatos ugatás

- Szobatisztasági zavarok

Bővebben...

Ultrahang Szakrendelés

Modern ultrahanggépükkel lehetőség van modern mérésekre, és apró eltérések észrevételére is. Egy vizsgálat kb fél órát vesz igénybe, nem fájdalmas, csupán borotválással jár. Ha valamilyen rendellenesség látható, akkor célzottan mintát veszünk és mikroszkóppal megvizsgáljuk. A modern technika nagyban segíti a célzott gyógykezelést. A vizsgálat szinte minden belgyógyászati tünetnél ajánlott- de különösen az alábbi tüneteknél: sok vízivás, daganatos elváltozás bárhol a tesben, köhögés, vérszegénység, hirtelen rosszullét, megnőtt has, hányás, vizeletürítési nehézségek. A szakrendelésre előzetes időpont egyeztetés javasolt!

Wellnes Plan

Kórházunk meggyőződéssel vallja, hogy egy rendszeres egészség fenntartó ellátással, a betegségek korai feltárásával nemcsak kevesebb pénzbe kerül kedvencünk gyógyulása, de kezelés is rövidebb ideig tart és a gyógyulási arány is jelentősen megnő!

Havonta igénybe vehető, kedvezményes egészségmegőrző szolgáltatásunkról érdeklődj állatkórházunk recepcióján, vagy állatorvosainknál. Bővebb tájékoztatásért küldj e-mailt a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. mail címre.

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Partnereink

Alpha-vet állatkórház

Alpha-Vet Kft

 Alpha zoo

Alpha rádió

alpha patika

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220; +3622516433

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 19:00
Szombat-vasárnap: ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117