Figyelem! Az állatkórház forgalma szombat 8-10-ig és hétfő 8-10-ig a legmagasabb.
Vihetem-e magammal a nyaralásra kutyámat, vagy cicámat?
Cikkünkben szeretnénk segíteni mérlegelni, mit tegyen kedvencével, ha Ön nyaralni készült. Miért? Mert tudjuk…
vihetem-a-kutyat-nyaralni2

Cikkünkben szeretnénk segíteni mérlegelni, hogy kedvencét otthon hagyja-e, kisállat panzióba vigye-e, vagy esetleg Önnel utazzon-e a nyaralásra. Miért? Mert tudjuk, hogy akinek kutyája, cicája, vagy bármilyen háziállata van, biztosan egyetért velünk azzal, hogy egy kiskedvencet a család tagjának tekinthetjük. Nincs ez másképp akkor sem, ha éppen nyaralni készül, hiszen valószínűleg Ön is szeretné maga mellett tudni kedvencét a vakáció ideje alatt. De belegondolt már abba, hogy ez jó-e neki?

Annak ellenére, hogy ma már számos olyan szálláshely van, ahol kedvencét is szívesen fogadják, érdemes végig gondolni néhány szempontot, mielőtt kitesszi őt az utazás és idegen hely kihívásainak. Fontos tudni, hogy a kutyáknak és cicáknak nem csak az utazás, de az idegen helyen való tartózkodás is komoly stresszforrás lehet. A megszokott otthonhoz való ragaszkodás különösen észlelhető a macskáknál, kisebb testű kutyáknál, de például egy teknős, hal, vagy más, nem mobilis hobbiállatnál életet menthet, ha inkább otthon hagyja őket.

Első és legfontosabb mérlegelni való az, hogy hány napig lesz Ön távol.

Ha csak néhány napra megy nyaralni

Ha csak néhány napról van szó (kevesebb, mint 1 hét), akkor érdemes egy megbízható személyt keresnie, aki segít kedvence ellátásában. Ez lehet egy családtag, barát vagy szomszéd, akire rá lehet bízni a lakása kulcsát és kedvence biztonságát.

Az is megoldás, ha átköltözteti a kutyust, cicust néhány napra egy Önhöz közelálló személyhez, aki vállalja az állat gondozását, amíg Ön távol van. Ez esetben ne feledkezzen meg kedvence játékairól, takarójáról, eszközeiről (póráz, nyakörv, szájkosár, etető tálak… stb.), hiszen segítségükkel csökkentheti benne a „költözés” okozta feszültséget.

Nincs a környezetében senki, akire rábízhatná?

Keressen egy jó kutya, vagy cica panziót!

Szerencsére mára már sok nagyvárosban elérhető a kutya, és / vagy cica panzió. Ez remek megoldás, ha nincs rá lehetőség, hogy valaki a segítségére legyen kedvence gondozásában, míg a jól megérdemelt vakációját tölti.

Legtöbb esetben napi néhány ezer forintért cserébe nem csak vigyáznak rá, de megfelelő ellátásban részesítik és kellemes környezetet is biztosítanak kedvence számára, hogy távolléte alatt se szenvedjen semmilyen hiányt.

Tudta? A székesfehérvári Alpha-Vet Állatkórházunkban is működik kisállat panzió, ahol kutyákat és cicákat is szívesen fogadunk, mindössze napi 4.000 Ft-ért.

Ha ide hozza kedvencét, biztos lehet abban, hogy a lehető legjobb ellátást kapja. Az ár tartalmazza a napi eledelt, szükség esetén az almot és a napi háromszori sétát. A panziónk extra tulajdonsága, hogy az itt vakációzó kutyákat és cicákat hipoallergén tápokkal etetjük és a nap 24 órájában állatorvosi felügyeletben részesítjük.

Kisállat panziónk igénybevételének feltételei:

  • érvényes veszettség elleni kombinált oltás,
  • chip!
  • plusz jó, ha van kennel köhögés elleni vakcinázottsága,
  • illetve bolha – kullancs elleni védelem a kis kedvenceken.

Legvégső esetben, ha tényleg nincs más megoldás: vigye magával

Mielőtt azonban emellett döntene, ne feledje, hogy a hosszú utazás és idegen környezet komoly stresszforrás lehet egy állat számára, éppúgy, ahogy az embernek is. Sőt! A kisállatok esetében minél hosszabb és minél több átszállással jár, annál veszélyesebb is az utazás.

Ez a tortúra csak akkor éri meg, ha hosszú, több hetes, vagy több hónapos kiruccanást tervez. Külföldi nyaralás esetén tájékozódnia kell a fogadó ország feltételeiről, a kedvence oltásairól, oltási könyvéről és az utazás feltételeiről is. Sok esetben egy repülőn a kedvencek csak a csomagtérben foglalhatnak helyet, amihez szüksége lesz egy strapabíró hordozó dobozra is. Ilyen hosszú út esetén előnyös, ha egy természetes alapanyagú szorongás elleni készítménnyel is segít neki átvészelni ezt a kellemetlen programot.

Kérdése merült fel? Keresse állatorvosainkat bizalommal, akik készséggel válaszolnak minden kérdésre!

 

 

08:00 09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00 19:00 20:00
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap

Figyelem! Az állatkórház forgalma szombat 8-10-ig és hétfő 8-10-ig a legmagasabb.