Figyelem! Az állatkórház forgalma szombat 8-10-ig és hétfő 8-10-ig a legmagasabb.
Bolha és kullancsvédelem
A kullancsok által hordozott betegségekhez kapcsolódó fertőzések száma növekszik. Ide tartoznak a Lyme-kór, a TBE és a babeziózis.

KULLANCSOK

Szakértők becslései szerint körülbelül minden negyedik kullancs hordozza a kórokozókat. Ez a szám riasztó, mert a kullancsok magas expozíciós arányt mutatnak emberek és állatok számára.

A kullancsok magas fűben leselkednek az áldozataikra várva

A kullancsok elsősorban lombhullató erdőkben és vegyes erdőkben élnek. Füvekben és alacsonyan fekvő növényzetben ülve várják, hogy meleg testük elhaladjon mellettük. A kullancsok elülső lábainak Haller-szervnek nevezett érzékszerve segíti a kullancsok felismerni a gazdaállatot. Ha megtalálják, a kullancsok egy gazdára telepednek, szájukkal szúrják a bőrt és vért szívnak. A kullancsok napokig szorongathatnak egy gazdaállaton, mielőtt elhagynák őket. Ez a harapás az, ahol a veszély rejlik. Vérvétel közben a kullancsok továbbíthatják a mikrobákat és baktériumokat, amelyek fertőzésekhez vezethetnek és elősegíthetik a betegségek terjedését.

Ha kullancsot talál a kutyáján, macskáján

Ha kullancsot talál a kutyáján, fontos, hogy azonnal távolítsa el. A kullancs eltávolításakor nagyon körültekintőnek kell lennie, mert ha véletlenül elhagyja a fejét az állatban, az tályogot és fertőzést okozhat, és a kullancs vérével való bármilyen érintkezés potenciálisan betegséget közvetíthet kutyájára vagy Önre. A biztonságos eltávolítás biztosításának legjobb módja az, ha a kutyát állatorvoshoz viszi, és az egyik szakember eltávolítja. Ha mégis otthon szeretné eltávolítani, akkor csipesszel kitépheti. Ügyeljen arra, hogy a csipeszt a lehető legközelebb hozza a kutya bőréhez, és egyenletes egyenes mozdulattal húzza ki. Az állatorvosi rendelőből átvehet egy „kullancscsavaró” nevű kis eszközt is, amelyet biztonságosabb választásnak tartanak a kullancseltávolítás során.

Itt van a legjobb hat módszer a megelőzésre
  1. Kezelje bolhákat és kullancsokat egész évben. …
  2. Ne használjon lejárt szavatosságú megelőző termékeket. …
  3. Ne használjon kutyás terméket macskáknál. …
  4. Vőlegény a kedvtelésből tartott rendszeresen. …
  5. Takarítsd meg az udvarodat. …
  6. Rendszeresen ellenőrizze kedvenceit.

BOLHÁK

Mit gyűlölnek a bolhák a legjobban?

Az olyan erős szagok, mint az eukaliptusz , a levendula, a szegfűszeg, a citrusfélék, a borsmenta és a citronella hatékony riasztóként hatnak. A kutyák számára készült cédruságyak annyira népszerűek, hogy képesek elhárítani a bolhákat. Az illat nem fogja megölni a bolhákat, de hatékonyan taszítja őket.
08:00 09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00 19:00 20:00
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek
Szombat
Vasárnap

Figyelem! Az állatkórház forgalma szombat 8-10-ig és hétfő 8-10-ig a legmagasabb.