A négy egyedülálló egészségmegőrző rendszer

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

Ez a peroxidációs folyamat vesz részt a kórokozók eltávolításában, illetve segíti az elöregedett sejtek eliminálását. Az immunrendszer sejtjei különösen érzékenyek a peroxidáció káros hatásaira mivel nagy mennyiségű telítetlen zsírsavat tartalmaznak. Az antioxidánsok képesek a szabad gyököket lekötni, ezzel megállítani a káros folyamatokat.

Ezáltal megőrzik az immunsejtek funkcióit és megelőzik az egyéb szövetekben jelentkező kóros hatásokat (pl. daganatos kórképek, szív-ér rendszeri megbetegedések, katarakta). A kutatások bebizonyították, hogy a tápok antioxidánsokkal történő kiegészítése kifejezetten javítja az immunrendszer működésének hatékonyságát.

 

Minden antioxidáns különböző módon, de külön-külön is kedvező hatással van az immunrendszerre. A legoptimálisabb hatást a különböző komponensek együttesen fejtik ki.

 

  1. Ízületvédő rendszer

A különféle ízületi betegségekre való hajlam igen gyakori a nagytestű és óriás kutyafajtákban. Ezekben a kutyafajtákban nagyon gyakoriak a növekedési periódus alatt jelentkező csontfejlődési rendellenességek, melyek az ízületi porc elégtelen fejlődéséből és az ízületek túlterheltségéből adódnak.

 

A mozgásszerveket érintő fiatalkori fejlődési rendellenességek elsősorban felnőttkorra válnak szembetűnővé. Az ízületi problémák szintén gyakran figyelhetők meg idős kutyáknál és macskáknál is. A normális öregedési folyamatok alatt a porcszövet szerkezetében kialakuló változások arhritishez, arthrosishoz vezethetnek.

A súlyfelesleg mindkét esetben csak súlyosbítja a tüneteket és fokozott stressznek teszi ki az ízületeket. A helyes testsúly megtartása, különféle csontvédő faktorok alkalmazása (kondroitin szulfát és glükózamin) jelentősen csökkenti az arthritis-es kutyák sántaságát.

 

  1. A testsúly-kontroll rendszer

A kevésbé aktív és idős kutyák, valamint macskák hajlamosak az elhízásra. Az elhízás növeli számos betegség kialakulásának veszélyét, és súlyosbítja a meglévő glükóz anyagcserezavarokat és arthritises megbetegedéseket. Az L-karnitin és A-vitamin kiegészítés új takarmányozási módszer a test zsírtartalmának csökkentésére.

Az L-karnitin vitamin-jellegű anyag, amely növeli a zsírsavak oxidációját. Hatására test és a vérplazma zsírtartalma lecsökken. A kutatások kimutatták, hogy az L-karnitin tartalmú diétás táppal etetett kutyák és macskák jóval könnyebben fogytak le, mint egyéb táppal etetett társaik.

A tápok A-vitamin tartalmának növelése szintén megelőzi a túlsúly kialakulását. Még ha abszolút zsírban és energiában gazdag táplálékot is etetnek az állattal 12 héten át, azok a kutyák és macskák, melyek A-vitamin kiegészítést kaptak, kisebb arányban híztak el, mint azok, melyek nem kaptak ilyen kiegészítést.

 

  1. Újszerű szénhidrátkeverék

Közvetlenül az étkezés után a szénhidrátok befolyásolják elsődlegesen a vér glükózszintjének emelkedését. Kísérletes körülmények között a különböző eredetű szénhidrátok különbözőképpen hatnak a vér cukorszintjére. A cirok váltotta ki a legalacsonyabb inzulinválaszt, míg a rizs alapú diéták ezeknél jóval magasabb poszt prandiális inzulin és glükóz válaszokat váltottak ki.

A kiválasztott szénhidrátok kombinálásával, és annak az étrendbeli felhasználásával, sokkal kívánatosabb glükóz szintet érhetünk el. A vércukorszint ilyen irányú befolyása hosszú távon csökkenti a cukorbetegség és az elhízás veszélyét. Ez különösen fontos azoknak a kutyáknak és macskáknak, melyek eleve instabil glükóz- anyagcserével rendelkeznek (pld. idős, cukorbeteg és elhízott állatok. A kukorica és cirok kombinációja macskáknál szintén kedvező eredményeket mutatott.

 

forrás: http://www.eukanuba.hu/tudas-centrum/cikkek/124-a-negy-egyeduelallo-egeszsegmegrz-rendszer.html

 

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117