Dietetikai hatás vagy diétás táp?

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

Diétás tápok

Ma már készülnek diétás tápok

  • az ízületek,
  • a gyomor-bélcsatorna,
  • a vesék,
  • a húgykövesség,
  • az elhízás,
  • a máj,
  • a hasnyálmirigy,
  • a szívbetegségek,
  • a cukorbetegség, kezelésére.

Nem szabad azonban szem elől téveszteni:a diétával nem egy szervet, egy betegséget kezelünk, az állat egész szervezetére hatással van a táplálék. Az arthrosisos kutya egész életén át diétára szorul, de ízületeinek támogatása mellett a vércukorszintjének alacsonyan tartása is kedvező, de ugyanakkor az elhízott kutya akár fogköves is lehet. Hogyan is választhat az állatorvos tápot, ha páciense elhízott, fogköves, öreg, legyengült az immunrendszere, rossz az emésztése? A sokféle szempontot egyszerre kell a tápláléknak kielégítenie.

A táplálék: mindennapi kezelés: prevenció és gyógyítás

A megfelelő diéta kiválasztásával bizonyos tünetek enyhíthetők, egyes betegségek akár meg is előzhetők. A táplálék kiválasztásával nagy hatást gyakorolunk a szervezetre. Minden nap, heteken, hónapokon, éveken át különböző (táp) anyagokat juttatunk a szervezetbe. A napi táplálékkal megelőzhetünk bizonyos betegségeket, azaz preventív kezelést érhetünk el vele, de ez nem feltétlenül része a diétás tápsornak.

A diétás és „normál” táp

KutyadiétaA fenti példa alapján tehát egyértelmű, hogy a diétás és „normál” táp terápiás szempontból élesen nem különíthető el. Nem kizárólag a diétás tápoknak van terápiás hatása, és a „normál” OTC tápok nem csupán a napi energia és tápanyag igény kielégítésére szolgálnak. Azt kell mérlegelni: mi az adott táptól elvárt „ terápiás cél”: prevenció vagy terápia, a akut, vagy krónikus betegség kezelése, rövid távú esetleg egy életen át tartó alkalmazás, milyen egyéb igényei, betegségei vannak az állatnak?

Egyszerűbb, kényelmesebb lenne a diagnózis ismeretében egy táblázatból kinézni az adott betegséget orvosló diétás tápot, de ez lehetetlen.

Táplálkozási filozófiák

A különböző cégeket megkülönbözteti táplálkozási filozófiájuk. Az IAMS a tápjaival a prevenció – terápia komplex hatást, diétás és OTC tápsorával együttesen biztosítja az állatok számára, nagy jelentőséget tulajdonít a megelőzésnek, ill. a betegségek kezelésének, az állatok igényeinek mind tökéletesebb kielégítésének.

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 18:00
Szombat-vasárnap:ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117