Különböző szőrzetek ápolása

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

Rövid drótszerű szőrzet ápolása

A jellegzetes drótszőrzet másfajta ápolást igényel, mint a hagyományosabb sima, kétrétegű szőrzet. Használjunk hozzá simítókefét, közepesen sűrű fogú fémfésűt és trimmelőfésűt. Könnyedén simítsuk végig a kutya hátát a trimmelőfésűvel, megritkítva így a lenőtt drótszerű szőrzetet. Először azért fésüljük át felszínesen a szőrzetet, mert később kitépdeshetünk még több szőrt, visszavarázsolni viszont nem tudjuk. Ezt a ritkítást nem kell minden alkalommal elvégezni, csak akkor, ha a legfelső szőrzet (az úgynevezett védőszőrzet) elkezd túlnőni a háton. A ritkítás után rétegenként keféljük ki a kutya drótszerű szőrzetét, a bőrtől kezdve kifelé haladva a simítókefével. Utána ugyanígy, rétegenként fésüljük ki a fémfésűvel, ily módon kihúzkodva a laza szőrszálakat.

Hosszú kétrétegű szőrzet ápolása

Ennek a sűrű aljszőrzet a megkülönböztető vonása, s ez a fajta szőrzet hullik leginkább. Először simító-vagy drótkefével keféljük végig az egész testet úgy, hogy választékokat csinálva részekre osztjuk a kutya szőrzetét. Kifelé keféljük, a bőrtől indulva, hogy eltávolítsuk a sűrű aljszőrzet elhalt szőrszálait. Ezután vegyünk egy ritka fogú fésűt, mélyítsük bele a kutya szőrébe a bőrrel párhuzamosan, és kifelé keféljük, hogy még több laza pehelyszőr jöjjön ki. Az aljszőrzet a hátsó lábakon és a nyakon a legsűrűbb, úgyhogy lehet, hogy egy ritka fogú bontófésűvel néhány szőrcsomót is szét kell bontanunk.

Hosszú durva szőrzet ápolása

Az ilyen fajta szőrzet könnyen összekócolódik és csomósodik. A legtöbb kutyatulajdonos rendszeresen nyíratja az efféle szőrzetet, hogy a lehető legkevésbé kelljen ápolni. Először óvatosan bogozzuk szét a szőrcsomókat, úgy,hogy közben ne szakítsuk el a szőrszálakat. Ha kukoricalisztet vagy hintőport szórunk a csomókra, a szőrszálak könnyebben különválnak. Drótkefével keféljük át finoman a kutya egész szőrzetét a növés irányában. Azután ismét menjünk rajta végig puha sörtekefével.

Hosszú selymes szőrzet ápolása

A legnagyobb kihívást itt a gubancos szőrcsomók jelentik, amelyek a lábak, a fülek, és a pofa környékén alakulnak ki, vagy bárhol, ahol a szőrzet különösen hosszú. A csomókat bontófésűvel távolítsuk el, majd keféljük át a kutya egész bundáját egy simítókefével, a szőrzet lefutásának irányában.

Göndör szőrzet ápolása

Az ilyen szőrzet rendszeres kefélést igényel, hogy fenntartsuk a csinos hullámokat. Hogy a szőr elálljon a testtől, keféljük a növés irányával szemben simítókefével.

Termék ajánló: termékek linkjei

Forrás:

http://www.kutya.eoldal.hu/cikkek/letoltesek.html

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117