KUTYÁKNAK

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

KUTYÁKNAK

Grooming és szőrtelenítés

kutya szőrápolásA nyári időjárási körülmények (meleg, por, száraz növényi részek, legyek, bolhák, allergének, vedlés) miatt fokozottan szükséges a szőrzet megfelelő ápolása.

A szőrzet a kutya dísze, de fontos funkciói is vannak, hőszigetelőként véd a hideg és a meleg környezetben, esőben és fürdéskor lepergeti a vizet és főleg hosszabb szőrű kutyáknál mechanikus védőpajzsként véd a bőrsérülésektől (harapás, baleset, kerítés, toklászok).

Fajtánként eltérő típusú szőrzettel találkozhatunk, melyet a szőrszál hosszúsága, vastagsága és formája határoz meg. Fajtán belül a kutya tartási körülményei is meghatározzák a szőrzet minőségét. A lakásban állandóbb külső körülmények között élő kutyák vékonyszálú ritkább pehelyszőrzetet (aljszőrzet) és ritkább fedőszőrzetet növesztenek, mint az időjárás viszontagságainak kitett szabad ég alatt tartott társaik.

A szőrzet kialakításában háromféle típusú szőrszál vesz részt:

Bővebben: Kutya szőrzetápolás

Kutya szőrápolásRövid sima szőrzet ápolása

Először sörtekefével vagy kopókesztyűvel visszafelé keféljük a szőrzetet. Így kiszedjük alulról a felesleges szőrt. Azután a szőr növési irányának megfelelően keféljük a kutyát, hogy összegyűjtsük a kihullott felszíni szőrszálakat. Ha a kutyát hetente egyszer ki keféjük, levedlett szőre nem fog szanaszét hullani.

Rövid kétrétegű szőrzet ápolása

Használjunk simító-vagy drótkefét: Kezdjük azzal, hogy kezünkkel választékot csinálunk a kutya szőrében, hogy látható legyen a bőre. Azután a kefével a bőrtől kiindulva fésüljük ki az aljszőrzetet. Így tudjuk a legjobban meggátolni, hogy a sűrű aljszőrzet összegubancolódjék. Az alj szőrzet a nyakon és a hátsó lábakon a legsűrűbb, s ezeken a területeken simítókefével jól ki tudjuk kefélni. Ugyanazzal az eszközzel menjünk végig a fedőszőrzeten, a szálirányának megfelelően. Keféljük a kutya szőrét kétszer egy héten, illetve vedlési időben gyakrabban.

Bővebben: Különböző szőrzetek ápolása

kutyamanikürManikűr, pedikűr a legtöbb hölgyszámára jól csengő kifejezések, kedvelt időtöltés, kellemes beszélgetések, legújabb trendi körömformák, divatos festések, minták, csillogó strasszok, jóleső elismerések barátnőktől, férjektől. A férfiak pedig, mint a kötelező jól ápoltság részeként gondolnak a körmökkel valófoglalatosságra.

Sajnos kedvenceink és gazdáik nem minden esetben élik meg ilyen pozitívélményként a karomápolásra szánt perceket, fájdalom, vérzés, utólagos gyulladás, berepedt szaru, több napig tartó sántaság, nagy kellemetlen viseletű kötések.

Egy-egy elrontott karomvágás örök emlékűvé válhat, már a karomvágó látványa is menekülésre késztetheti kedvencünket egy életen át.

A gazdában és a kozmetikus szakemberekben rémületet okozhat egy-egy rövidre vágott karom esetén jelentkező csillapíthatatlan, makacs vérzés, amelynek a végállomása esetenként a közelben praktizáló állatorvos.

A karom görbe hegyes függelék, amely a 3. ujjperccsonthoz kapcsolódik a karomgyökérrel.

Bővebben: Kutya manikűr és pedikűr

kutyakozmatikaA kutyaápolás nem egyszerű feladat, de a legtöbb teendő otthon is elvégezhető.

Bemutatjuk a helyes eljárást és azokat az eseteket, amikor feltétlenül szakemberhez kell fordulnunk.

Az otthoni rendszeres kutyaápolásnak nemcsak higiéniai jelentősége van: az egyben erősíti, meghittebbé teszi a kutya-gazdi kapcsolatot.

A külső rendszeres ápolásával "karban tartjuk a lelket is", a simogatás és gondoskodás terápiás, stresszoldó hatása a folyamat pozitív velejárója. Ha a kutyust már egész fiatalon hozzászoktatjuk a rendszeres ápoláshoz, akkor később már elvárja tőlünk a gondoskodást. Eleinte persze nem lesz könnyű, vonakodva fogja ebünk végigülni a kefélgetést, fésülést. De nem szabad egy-két nehéz eset után feladni a próbálkozást, hiszen ezt a későbbiek folyamán - mint kötelező szertartást - igényelni fogja és örömét leli majd benne. Ha idáig el akarunk jutni, az persze sok jutalomfalatunkba fog kerülni.

Bővebben: Kutyaápolás: csináld magad!

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117