KUTYÁKNAK

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

KUTYÁKNAK

Szőr és bőrproblémák

A kutya és szőrtüszőatkákHázi kedvenceink bőrén számos ok miatt keletkezhetnek szőrhiányos, csupasz területek. Az ilyen elváltozások egy része viszketéssel jár, ám vannak olyanok, amelyek nem zavarják szemmel láthatóan az állatot.

Ezen rendellenességek közül szeretnék most egyet, a szőrtüsző atkásságot (demodicosis) bemutatni. Kórokozója a Demodex canis nevű atka, aminek a bőr, azon belül is a szőrtüszők mélye jelenti az élethelyet. Kis számban minden kutyusban megtalálható, születésük után pár nappal fertőződnek az anyjuktól. Amíg kis számban vannak, semmilyen problémát nem okoznak.

A probléma akkor kezdődik amikor a gazdaállat immunrendszere valamilyen oknál fogva legyengül, és a szőrtüszőatkák el tudnak szaporodni. Ilyen immunrendszer gyengítő ok lehet példáull:

  • kölyök kutyáknál az új gazdához kerülés,
  • vemhesség,
  • ellés,
  • más betegségek stb…

Vannak sajnos olyan fajták, amik sokkal hajlamosabbak rá: példáull. amerikai staffordshire terrier, angol cocker spániel, bullterrier, doberman, dogok, shar-pei stb…

Alapvetően két formája van,

  1. A lokális forma, azaz az állat bőrének csak kis százaléka érintett, és nincsen mélyre terjedő gennyes bőrgyulladása.
  2. A másik a generalizált forma, ekkor az állaton test szerte, nagy területű, vagy akár az állat testének egész része is érintett lehet, szőrhiányos területek, általában mélyre terjedő , a másodlagos bakteriális fertőződés miatt kialakult, gennyes bőrgyulladással.

Az atkák, egy egyszerű, mélyről vett, bőrkaparék vizsgálattal kimutathatóak. Enyhe, lokális esetben általában az immunrendszer erősítése, és kis mennyiségű atka ellenes szerrel való kezelés, rövid időn belül eredményre vezet. De ahogy egyre súlyosabbak az elváltozások, egyre több, egyre erősebb szerekkel való kezelés szükséges, általában hónapokig, de van, hogy csak évek hosszú, kitartó kezelése hozza meg a várt eredményt.

És sajnos olyan is előfordul, hogy egy állaton már annyira súlyosak az elváltozások, hogy nem sikerül megmenteni az életét.

Ha tehát apró szőrhiányos területeket találnak kedvencükön, ne késlekedjenek! A mihamarabbi állatorvosi vizsgálattal megelőzhetőek a súlyosabb betegségek!

Írta: dr Hatos Zsuzsanna

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 18:00
Szombat-vasárnap:ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117