Kutya étvágytalanság- Mi állhat a háttérben?

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

Nyugalmi időszakban a paraszimpatikus túlsúly uralja a szervezetet, amikor is a pihenés, a megújulás, a kimerült raktárak feltöltése történik, hogy bármikor készen állhasson egy újabb szervezetet érő káros hatás kivédésére. A nyugalmi periódusban a légzés- és a szívverésszám csökken, a bélműködés intenzitása fokozódik, a megindul a nyál, gyomor- és bélnedv elválasztás, fokozódik a májműködés, Ez a szervezetben sok egymásra épülő folyamat révén valósul meg, amelyben minden hiányzó láncszem az egész folyamat kárára válhat. Nem megfelelő bélmozgás, az emésztőenzimek hiányos termelődése, a bélfalon keresztüli felszívódás csökkent volta, csökkent májfunkció, romló kiválasztás, vesefunkció zavar, nem megfelelő keringés, hormonális problémák, mind befolyásolják a táplálékfelvételt.

A sok és kevés eleség, a jó és a rossz étvágy relatív fogalmak.

Minden élő szervezetnek van egy létfenntartó energia szükséglete, amivel fedezi a szervek működéséhez és a napi alaptevékenységéhez szükséges energiát. Vannak ezen felül olyan állapotok, amikor extra energia bevitel szükséges, vemhesség, szoptatás, munkakutyák intenzív munkája.

Ezen felül nem közömbös a felvett eleség energiatartalma. Egy zsírosabb eleség magasabb, egy rostos növényi alacsonyabb energiatartalmú. A szervezetben zajló és az étvággyal összefüggő kóros folyamatok jó jelzőszáma a testsúly.

Ha folyamatos csökkenésével állunk szemben, akkor gyanítható, hogy az anyagcsere valamelyik láncszeme megsérült.kutya étvagytalanaság

Az étvágy normálisan működő szervezet esetében is mutathat hullámzást. Tenyészidőszakokban mindkét nemnél a nemi hormonok túlsúlya miatti izgalmi állapot napokig-hetekig tartó csökkent étvágyat eredményezhet.

A kanoknál ez intenzívebb és tartósabb lehet, mivel folyamatosan és nem ciklusokban hat rájuk. Extrém időjárási körülmények is hőség, erőteljes fronthatás negatívan befolyásolják az étvágyat.

Rengeteg szervi probléma, szív-, máj-, veseelégtelenség, hasnyálmirigy-, bélproblémák, hormonális rendellenességek, daganatok, paraziták, fertőző betegségek befolyásolják az étvágyat.

Tartós étvágytalanság és látványos testsúlycsökkenés, egyéb kóros tünetek (hányogatás, hasmenés, szorulás, fokozott vízivás, fokozott vizeletürítés stb.) esetén mindenképpen kivizsgálás szükséges, ami gyakran még a jól felkészült szakembert is nehéz feladat elé állítja.

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117