A 10 legrosszabb kifogás nőstény kutyák ivartalanítására

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

 1. Azt szeretném, ha a gyerekek tanúi lehetnének a születés csodájának
 • És mi a helyzet a kutyák ezreivel, amelyeket a születés csodájának meg szemlézése után kidobnak az utcára, vagy azokkal, amelyek rövid, sanyarú életük végén, állatmenhelyen végzik, s ott a túlzsúfoltság miatt elaltatják őket?
 • Szeretné, ha ezt is látnák gyermekei?
 1. Mindig sikerül számukra jó helyet találnunk

Jó önnek, mert olyan sok barátja és ismerőse van, akiknél évente legalább egy tucat kiskutyát is el tud helyezni. Viszont a piacon, az utcán, állatvásáron papírdobozból „kimért” kiskutyák nem biztos, hogy valóban „jó helyre” kerülnek. S mi a biztosíték arra, hogy 6 hónap multán az elajándékozott kiskutya utódait nem kínálják ugyanígy papírdobozból bárkinek, csak vigye?

 1. Túl fiatalok az ivartalanításhoz

A macskák 6 hónapos kor után ivartalaníthatóak. A nőstények akár 5-6 hónapos korukban is fogamzásképesek lehetnek. Ez kívülről ugyanis nem látszik. Legjobb, ha nem vár, hanem kezébe veszi a kutya családtervezési gondjait. S főképpen ne várjon az első alom megszületéséig, mert erre semmiféle szüksége nincs az állatnak.

 1. Meg fog hízni és ellustul

Ha ez igaz, akkor az ellenkezője is, tehát a kutya sorozatos ellésektől lesz friss és egészséges. Az ivartalanított kedvenc csak akkor hízik el, ha ön hagyja. A hízás és ellustulás oka kutyáknál éppen úgy, mint az embereknél, a szükségesnél több kalória bevitel és a kevés mozgás. Fogja vissza az eleség mennyiségét, játsszon időnként a kutyájával, sétáltassa – akkor nem lesz oka elhízni.

 1. Van helyünk, és nagyon szeretjük az állatokat

Ha igazán szereti kutyáját, ivartalaníttassa. Ha van helye továbbiak tartására, fogadjon örökbe gazdátlan állatot ne maga, állítsa elő őket. S ne feledje az utódok is hamarosan szaporodni fognak. Egy nősténytől 7 év alatt származó utódok, ha valamennyien tovább szaporodnak nem kevesebb, mint 420 ezer kutyának adhatnak életet. Ennyi helye mégsem lehet. Arról nem is szólva, hogy a macskák általában éppen a macskák társaságát kedvelik a legkevésbé. Tapasztalat, hogy két kutya jól kijön egymással, de a harmadik már nehezen a negyedik még nehezebben s ennél több pedig jószerével alig viseli el a kutya sűrűséget. Gyakoriak a verekedések, civakodások. Ha ön szereti az állatot, akkor annak egészségi és lelki igényeit is figyelembe veszi.

 1. Soha nem tévesztem szem elől, nem tud bepárzani

Ilyen éber ember nincs. A tüzelő kutya megleli a módját, hogy kiszökjön s párt keressen magának. Ha pedig ő nem megy, ki a kertből majd bejönnek a lovagjai.

 1. Az állatnak szüksége van egy alomra, hogy lenyugodjon

Ennek a tévhitnek egyszer és mindenkorra véget kell vetni. Hölgyeim Önök „lenyugodtak” miután gyermekük született? Semmiféle orvosi bizonyíték nem szól amellett, hogy a kölykezés, akár egyszeri akár többszöri, hasznos az állatnak. Sőt. Ez az elmélet legalább olyan ostoba, mint az a hit, hogy az ivartalanított kutyából nem lehet házőrző. A nemi hormonok csupán a fajfenntartásra ösztönzik az állatot, a fajtára jellemző magatartásformák az ivartalanítás hatására nem változnak meg. A kutya kutya, marad. Csak legfeljebb „lenyugszik” az ivartalanítástól.

 1. Olyan kutyát akarok, amelyik pont úgy néz ki, mint a Mollym , avagy szeretném tudni milyen utód születik, ha a fél-sziámimat a szomszéd fél-perzsájával pároztatom

Az esély arra, hogy akár megközelítőleg is Mollyra hasonlító utód szülessen, minimális. Egy kutya küllemét és jellemét génjei határozzák meg, ezeket anyjától és apjától örökli. Ha viszont ifjú Mendelnek képzeljük magunka, az út még rögösebb. Kedvenc állat nem kísérletezésre való.

 1. Meg akartam csináltatni a műtétet, de…

Ne várjon, MOST végeztesse el! Hibát mindenki véthet, elég baj, hogy Cirminek ott vannak a kölykei. Helyezze el őket, vigye Buksit az állatorvoshoz és beszélje rá az új tulajdonosokat, hogy ne kövessék el azt a hibát, amit Ön. Az ivartalanított kutya boldog kiegyensúlyozott állat. Hosszabb életre számíthat, mint a műtéten át nem esett fajtársai. Ha tudná, megköszönné Önnek, hogy jót tett vele!

 

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117