KUTYÁKNAK

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

KUTYÁKNAK

Kutya viselkedés és tréning

ajándék kutyaGyerekeink karácsonyi kívánságai között gyakran szerepel élő állat, de mielőtt teljesítjük ezt a kérést érdemes néhány dolgot mérlegelni.

Alkalmas-e a megajándékozandó egy élőlény fogadására?

Egy kutya macska, nyúl, vagy rágcsáló érkezése évekre való elkötelezettséget, precízen betartott napirendet és rendeget plusz munkát jelent a sok öröm mellett.

Mérlegeljünk, hogy gyerekünk képes-e átformálni életét egy másik élőlény miatt, felelősségteljesen gondos gazda módjára tud-e törődni egy tőlünk függő lénnyel.

Tudjuk-e biztosítani az anyagi hátterét egy állat tartásának, a családi kassza elbírja-e egy új családtaggal kapcsolatban felmerülő költségeket?

Bővebben: Meglepetés!- Kisállat ajándékba gyermekünknek

Kemény munka és jó nevelés- Mi minden lehet a kutyámból?

 

Vadászat

Ha kutya megfelelő tanítást kap, akkor lehet csak jó vadászkutya! A vadászathoz szükséges tulajdonságok: jó apport készség, jó szaglás, mindenképpen be tudják hívni a kutyát, és a fegyelmezettség. A hazai vadászati viszonyok között két feladata lehet a kutyának: a lövés utáni munka, a lőtt vagy sebzett vad után keresése, és - az arra alkalmas kutyák részére - a vaddisznóhajtás. Az érdeklődők a fajtakluboknál részletes felvilágosítást kaphat.

Terápiás kutya

Terápiás kutyának főleg kistermetű kutya az ideális. A terápiás kutyák legfontosabb tulajdonságai: legyen tiszta, nyugodt, semmiképpen ne legyen agresszív. Az állatasszisztált terápiák működésének kulcsa az ember és az állat közötti kapcsolat jótékony hatása, például a kutya simogatása következtében fellépő fizikai hatások:

  • szívritmus, koleszterinszint, vérnyomás csökkenése
  • lelki hatások: szorongás, fájdalomérzet, stressz-szint csökkenése;
  • szociális hatások: a kutyáról való gondoskodás, az állat általi feltétel nélküli elfogadás pozitív hatása. Bővebben: Kemény munka és jó nevelés

kutya és a babákGyakori kérdés állattartóknál, hogy embercsemete érkezésekor hogyan készüljenek fel a megváltozott családi állapotra?

A sok tanács között jelentős súllyal szerepelnek a teljes állatállomány eltűntetésére vonatkozóak, amelyek a leendő problémák teljes megelőzésével kecsegtetnek. Ilyen tanácsok mögött azonban a száraz tényözön (betegségek, paraziták, marás) mellett eltörpülnek az erős érzelmi kötődés szálai, amik egy állattartó esetében abszolút meghatározóak. Sajnos a hamis vélemény nyilvánítóknak abban igaza van, hogy nem problémamentes a kezdeti együttélés.

A várva várt kis utód gyakran egy szoros érzelmi kötelékbe cseppen bele. A korábban főszerepet játszó állatnak a gazdi felől érkező szeretetet és törődést meg kell osztani egy újabb igénylővel, ami gyakran komoly konfliktusokkal jár.

Bővebben: Kutya és baba - hogyan készüljünk fel?

ERESZD

A tanítás menete:

  • Fogjuk pórázra a kutyát. Utasítsuk, hogy üljön le elénk, és adjunk neki valamit, amit a szájába vehet. A tárgy legyen elég nagy ahhoz, hogy egy részét meg tudjuk fogni, miközben a kutya szájában van.
  • Miközben a kutya a szájában tartja a tárgyat, mondjuk neki, hogy, „tartsd", és dicsérjük néhány pillanatig.
  • Fogjuk meg a pórázt a nyakörvtől körülbelül 60 cm távolságra, és húzzuk lefelé a kutyát. Mondjuk neki, hogy, „ereszd" vagy, hogy, „dobd el". Ugyanakkor a másik kezünkkel fogjuk meg erősen a tárgyat, de ne húzzuk ki a szájából. Ha ezen a ponton valami finomságot kínálunk neki, könnyen rá tudjuk venni, hogy engedjen a szorításon. Ezt követően óvatosan vegyük ki a szájából a tárgyat.
  • Dicsérjük meg nagyon, amikor elengedi. Lehet, hogy néhányszor próbálkoznunk kell, mielőtt könnyedén követi ezt az utasítást. Addig ismételgessük ezt a gyakorlatot, amíg,a kutya könnyen elejti a tárgyat, azután próbálkozzunk más tárgyakkal is. Feltétlenül dicsérjük meg, hogy tudtára adjuk: jól végezte a feladatot. Bővebben: Kutyakiképzés otthon- Parancsszavak

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 18:00
Szombat-vasárnap:ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117