Hogyan utazzunk kutyánkkal földön és levegőben?

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

utazikakutya

Ha megállunk, akkor se hagyjuk a kutyát az autóban, különösen a nyári meleg napokon. Ha mégis bennmarad, akkor húzzuk le az ablakokat, hogy az utasteret friss levegő járja át. Ha lehetőség van rá friss ivóvizet is hagyjunk neki. A tűző nap alatt hagyott, autóba bezárt kutya a karosszéria felforrósodása miatt percek alatt hőgutát kaphat, ami még szakszerű elsősegély-nyújtás esetén is halálhoz vezethet.

Utazáskor alapvető szempont, hogy az állat és a vele együtt utazó személyek is biztonságban legyenek. Az ülésen, szabadon utazó kutya erőteljes fékezésnél előreeshet és saját maga, de a mellette utazók is sérülhetnek.

Nem utolsó szempont, hogy az állandóan mozgó kutya a vezető figyelmét elvonva balesetet okozhat. Célszerű kistestű állatokat szállító boxban utaztatni, amelyek a biztonsági övvel az üléshez rögzíthetőek. A nagyobb testűek speciális hevederekkel szintén biztonságosan utaztathatóak. Ha nem rögzítjük az állatot, akkor az ülések előtti szűkösebb tér a legbiztonságosabb hely számára.

Tömegközlekedési eszközökön tervezett utazásnál fontos a nyakörv és a póráz használata. Kiszámíthatatlan egyedeknél a szájkosár is elengedhetetlen kellék. Legyen nálunk papírtörlő és nylonzacskó, esetleg kis szemétszedő lapát a testváladékok és az ürülék feltakarítására.

Érdemes rövid utazásokkal kezdeni a szoktatást, mielőtt hosszabb útra szánnánk el magunkat. Fontos szempont, hogy a velünk utazó állatnak is menetjegyet kell váltani testmérettől függetlenül!

utazik a kutyaRepülőn tervezett utaztatáskor mindenképpen előre érdeklődjünk a légitársaságnál a szállítás feltételeiről és módjáról. A fedélzetre csak kisméretű állatok vihetők fel zárt dobozban, kézben nem tarthatóak. A nagyobb testméretűeket poggyászként kell feladni. Természetesen csak megfelelő kutyaszállító ládákban utazhatnak a csomagtérben. Érdemes olyan boxot választani, amelyben ivóvíz és kis mennyiségű eleség is elhelyezhető az utazás időtartamára.

Külföldi utazáskor az utazás elengedhetetlen feltétele az állatútlevél. Kutyák, macskák és vadászgörények 2004. október 1-től csak ennek a dokumentumnak a birtokában utazhatnak az országhatárokon kívülre. Az útlevelet csak a Magyar Állatorvosi Kamara által megbízott állatorvos állíthatja ki. Az útlevél kiállításának előfeltétele az állat, tartós, egyedi megjelölése microchip vagy tetoválás formájában. Az állatok microchipes megjelölését szintén csak állatorvos végezheti! Az állatútlevél mellett az állatnak érvényes oltásokkal és parazitamentesítő kezeléssel (galandféreg, kullancs) kell rendelkeznie.

Az EU tagországain belül útlevéllel szabadon utazhat az állat (kivéve Egyesült Királyság, Skandináv országok). Ha EU-n kívüli országba utazunk, akkor mindenképpen vegyük fel a cél-és a tranzit országok nagykövetségeivel a kapcsolatot.

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117