Nyaralunk-jöjjön velünk vagy maradjon otthon a kutyánk?

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

  1. Az út hosszúsága, időtartama és a szállító jármű fajtája is fontos tényező. A ritkán utazó, ahhoz nem szokott egyedek sokszor szoronganak, nyugtalanok és a félelem miatt nyálzanak, hánynak, vizeletet, székletet ürítenek önkéntelenül. Ez az állat és gazdája számára is rendkívüli kellemetlenségeket okozhat hosszú utakon saját vagy tömegközlekedési járműveken. Zsúfolt tömegközlekedési járműveken nyári hőségben kutyánk ugyanolyan rosszul érzi magát, mint mi emberek.
  1. A nyaralási célállomásunkon levő körülmények is befolyásolhatják döntésünket, a szálláshelyre, szórakozóhelyekre, vízpartra bevihető-e kedvencünk. Manapság már Magyarországon és külföldön is egyre több olyan szálláshely kínálkozik, ahol társállatunkkal együtt nyaralhatunk.

Ha a körülményeket mérlegelve döntünk az itthon tartás mellett, akkor gondozóról vagy panzióban való elhelyezésről is gondoskodnunk kell.

Gondozónak érdemes olyan személyt választani, akit az állat már jól ismer, családtag, rokon, kutyás barát, közvetlen jó szomszéd, akit távollétünkben is bizalmas társként tud kezelni. A leendő gondozóhoz már időben szoktassuk hozzá. Jelenlétünkben vizsgáljuk meg, hogyan viszonyulnak egymáshoz.

Részletesen beszéljük át elvárásainkat, kívánságainkat, nehogy utólag alakuljon ki ebből nézeteltérés, harag.

Sokan tartanak a panziózástól másoktól hallott rossz tapasztalatok miatt (tisztaság, táplálás elégtelensége, marakodás, megbetegedés),de előzetes körültekintő tájékozódás után kiválasztható az igényeinknek megfelelő hely. Tanácsos többször elvinni a kiválasztott helyre, hogy ismerkedjen a környezettel. A jól szocializálódott kutya könnyen feltalálja magát az ismeretlen helyen is, az ingerszegényebb környezetben nevelkedett, félénk egyedek komoly pszichés károsodást szenvedhetnek

A gondozóval közöljük a kutya napi életritmusát, étrendjét (különös tekintettel, ha diétára kényszerül-vese-, májbetegség, bőrproblémák), szükséges gyógyszerezését (szívbetegség, asztma, hormonkezelés). Vigyük vele együtt kedvenc játékait, takaróját és otthoni etető edényeit.

A panzióba vitel előtt ellenőrizzük az oltások érvényességét, vizsgáltassuk meg állatorvossal, nehogy esetleg lappangó betegség legyen rajta úrrá már a kezdetek alkalmával. Ezzel magunkat és a gondozót is számos feszültégtől kímélhetjük meg. Fontos a parazitamentesítés oda vitel előtt és el hozatal után is, mivel kutyaközösségbe kerül, ahol egymást fertőzhetik.

Nem utolsó sorban érdemes előre tisztázni a tartási költségeket, mivel nagy testű állatok tartási költsége napok alatt tetemes összegre duzzadhat.

Ezek figyelembevételével sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat és ebünket, amik a jól eltöltött szabadságunkat is beárnyékolhatja.

 

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117