Ha nyár, akkor strand, de kutyával is?

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

Amennyiben valamely szomszédos ország az úti cél van lehetősége a kutyáját úsztatni! Ausztriában, Horvátországban teljesen máshogy állnak ehhez a kérdéshez az idegenforgalomban. A tengerparton is található megfelelő terület kedvenceink számára, s a szálláshelyeken sem akadály a négylábú, általában 5 eurós napi árat kell fizetni utánuk.

Tehát ha külföldön vagyunk, biztosan jól látható módon ki van táblázva az a rész ahol szabad fürdetni kedvencünket. Csak a kijelölt helyen tegyük ezt! Azért fontos betartani a szabályokat, mert ezek a partszakaszok ellenőrzöttek, valamint a kutya úsztatására FELKÉSZÍTETTEK! Garantált a probléma-mentes kikapcsolódás!Amennyiben mégis itthon próbálkoznánk meg az úsztatással:

Ne vigyünk soha folyó vízbe úsztatni kutyát, még akkor sem, ha rutinos úszó!

A folyó vizekben vannak ugyanis olyan áramlatok, amelyek a kutya életét követelhetik!

Fontos, hogy biztonságos partszakaszt válasszunk, ahol a kutya könnyedén tud be- illetve kijönni a vízből.

Ne vigyünk be hideg vízbe kutyát!

A hideg víz fogalma relatív, vannak fajták, amelyek jól bírják a hideg vizet (például a retrieverek, vagy a német vizslák), ugyanakkor kivételek mindig vannak. Talán elfogadhatjuk általános szabálynak, hogy ne fürdessük a kutyát, ha a levegő 22-23 foknál hidegebb és a víz nincsen minimum 20-22 fok. Természetesen megfelelő tréningezéssel, jóval hidegebb körülmények között is képesek a kutyák vízben „lubickolni”, igaz az már nem a kellemes időjárás miatt lesz élvezetes a kutya számára, hanem a munka miatt, amiért bele kell mennie a vízbe (pl.: a vadászkutyák esetében)

A fokozatosság elvét - mint mindig-, itt is be kell tartanunk!

Győződjünk, meg az ajzat minőségéről, amennyire csak lehet, nehogy összekaszabolja a kutyánk lábát valami! Amennyiben ilyen eset történik, fennáll a lehetősége, hogy számos fizikai és mentális probléma merül fel kedvencünknél a későbbiekben a vízzel, az úszással kapcsolatosan.

Nem minden kutya tud elsőre úszni!

Amelyik be sem akar menni, azt nem szabad erőltetni, bedobni pedig tilos! Ezeket a kutyákat otthon, pár cm mély vízben kezdjék el szoktatni. (Kiváló eszköz ehhez egy régi babakád, vagy egy műanyag homokozó vízzel megtöltve.) Ha ezzel megvagyunk és kedvencünk már nem retteg a víztől, akkor a tóban következő fürdetéshez - biztonsági okokból - használjunk direkt erre a célra kitalált úszómellényt, amihez már hetekkel az úsztatás előtt hozzá kell szoktatni a kutyát.

A kutyát mindig pórázon vigyük be a vízbe, hiszen ha fel van hevülve a teste, rá is ugyanazok a veszélyek leselkednek, mint ránk, emberekre. Először csak annyira vigyük be, hogy maximum a könyökéig érjen a víz, lassan mossuk le hasa alját, és egy-két perc elteltével már gond nélkül beengedhetjük. Soha ne engedjük be a vízbe ezen lépések megtétele előtt kedvencünket!

Vegyük le a bolha nyakörvet a kutyáról!

Legyen rajta lehetőleg speciális nyakörv, ami nem nedvszívó. Ez azért kell, mert ha segítségre szorul a kutya, ennél fogva sokkal könnyebb kihúzni a vízből (ilyen spéci nyakörveket, vagy a fentiekben említett úszómellényt beszerezhetik az Alpha-Zoo szaküzleteiben is).

Sétálgassunk először néhány percig a sekély vízben a kutyánkkal!

strandolás kutyávalLátni fogjuk szinte egyből, mennyire bátor kedvencünk, fokozatosan engedjük egyre beljebb a kutyát. Én minden esetben automata pórázt (Flexit) használok. Amikor egy félénkebb, bizonytalanabb kutyát tanítok úszni, mindig megkeresem a megfelelő motivációt. Először mindig én megyek beljebb mert a legerősebb motiváció minden esetben a gazda. Ilyenkor bíztatva magamhoz hívom a kutyát. A szörf ruha erősen ajánlott ebben az esetben, mert amikor odaér, hozzánk kutyánk igen csúnyán össze tud karmolni minket. Amikor már magabiztosabban mozog a kutya a vízben, akkor veszem elő valamelyik kedvenc játékát, és azzal játszom vele. Persze ezek is spéci, úgynevezett vizes játékok, amelyeket szintén az Alpha-Zoo üzleteiben szerzek be.

Termékek:link

Ügyeljen rá, hogy ne igyon sokat a vízből kedvence miközben lubickol!

Könnyen összeszedhet ugyanis különböző betegségeket, amelyeknek komoly következményei is lehetnek!

A fürdőzés befejeztével töröljük át jól a kutyust!

Ügyeljünk arra, hogy a vizes kutyát ne tartsuk a tűző napon, mert igen hamar hőgutát kaphat. Miért is? Mert a vízcseppek úgy működnek, mint egy nagyító, felerősítik a nap sugarait.

Ellenőrizzük a szemét és a fülét a fürdés után.

Bármilyen elváltozást, vagy szokatlant tapasztalunk, forduljunk állatorvoshoz!

Sok sikert és kellemes időt kívánok minden kutyásnak!

Nyakas Gábor

Alba Dog Center, Székesfehérvár

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 18:00
Szombat-vasárnap:ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117