Kemény munka és jó nevelés

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

Ezen kívül az állatok az emberek közötti kapcsolatok kialakulását is segítik, katalizátorként fokozzák (pl.: kutyasétáltató csoportok kialakulása). Ezeket a hatásokat használják ki a terápiában. A terápiáknak mindig konkrét fejlesztési célja van (beszéd, mozgás, szociális készségek fejlesztése, szorongás oldása stb.). Fontos, hogy a gazdinak is legyen késztetése a segítségnyújtásra, hiszen a kutya önállóan nem tud terápiát végezni.

A terápiás kutya legyen tiszta (minden foglalkozás előtt meg kell fürdetni), egészséges (negyedévente teljes körű állatorvosi vizsgálat, szőr-és székletvizsgálat, parazitamentesítés stb.), barátságos, emberszerető - önállóan akarjon kapcsolatot felvenni idegen emberekkel és , ha tud különböző trükköket (pacsi adás, apportírozás,gurulás, bukfencezés stb.).

Mentőkutya tréning

mentőkutyaHa ebbe az irányba kezdjük, el kiképezni kutyánkat különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a fegyelmezettségre. A Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség vizsgaszabályzata szerint öt kategóriában tudjuk képezni és vizsgáztatni kutyánkat:

  • terület - és romkutatás,
  • nyomkövetés,
  • lavinakutatás,
  • vízi mentés.

Ezek közül Magyarországon az első három ágazattal foglalkoznak komolyan, az utóbbi kettőnek az itthoni területi adottságok miatt nincs nagy jelentősége.

A vizsga három részből áll:

  • fegyelmező feladatok bemutatása a pályán, ügyességi feladatok megoldása és a szimatmunka. A fegyelmező feladatok hasonlóak az őrző védő sportfegyelmező feladatsorához (szabadon követés, ültetés, fektetés, állítás, behívás, apportírozás, kúszás, előre küldés).
  • Az ügyességi feladatok különböző akadályok szabály szerinti megoldásából állnak (mozgó palló, libikóka, vízszintes létra, kúszás, távolugrás, idegen anyagon való áthaladás, irányba küldés, kutya cipelése).
  • A szimatmunkánál különböző számú személyt kell megtalálni, kategóriától függően meghatározott nagyságú romos vagy erdős területen, illetve adott hosszúságú nyomon. Mindegyik kategóriában létezik alap- és emelt szintű vizsga. Akit érdekel az ilyen irányú kiképzés, az az ország több területén eredményesen működő mentőkutyás csapattal veheti fel a kapcsolatot.

Nyomkövetés

A nyomkövetés tanítása egy rövid, valamilyen szagos eledellel (pl.: kolbásszal) készített nyommal kezdődik, melynek végén a fektetés tanításához használt falatka található. Gyakorláskor először az ételt is végighúzhatjuk a csapán, de ettől függetlenül a végére mindig tegyünk jutalomfalatot. A csapát szélcsendben vagy hátszéllel gyakoroltassuk. Ha a rövid csapan már megy, a távot folyamatosan növelve érjük el a végső hosszt. Ha van csapának időbeli kitétele is van, úgy a fektetést is nyújthatjuk, először 5-10 percet várjunk, majd ezt az időt is növeljük. Ha a fokozatosság elvét betartottuk, a kutya könnyedén megtanulja kidolgozni a nehéz és bonyolult csapákat is. A nyomkövetés hazai változata a munkavizsgaként szereplő vércsapakövetés.

A vércsapa tanítása megegyezik a fent leírtakkal, azzal a különbséggel, hogy ez esetben vérnyomot kell a kopóknak hosszú csapavezetéken egyesével követni. A vércsapa tanítása is jutalomfalattal történik, hiszen itt is elengedhetetlen a motiváció és a pozitív megerősítés. Sokszor adódik a kérdés, hogy honnan lehet a feladat gyakorlásához vért szerezni.

Az alábbiakban négy foglalkozást soroltunk fel de ezeken kívül még rengeteg foglalkozás van!Ha érdekel még valamilyen foglalkozás akkor kutakodjatok az interneten vagy könyvekben.

Forrás: http://www.kutya.eoldal.hu/cikkek/letoltesek.html

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117