Kutyakiképzés otthon- Parancsszavak

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

HOZD IDE

hozd ideA tanítás menete:

 • Dobjunk el egy játékot vagy labdát kis távolságra. Amikor a kutya utánanéz, mondjuk neki, hogy „, hozd ide".
 • Amint a kutya felkapja a tárgyat, mondjuk neki, hogy, „jó kutya", „gyere ide".
 • Hogy a kutya utasításunkra leejtse a játékot, tartsunk fel egy másikat, és mondjuk azt, hogy, „ereszd".
 • Amikor a kutya elengedi a játékot, dicsérjük meg, és gyorsan dobjunk el egy másik játékot. Ebben a játékban az a legnagyobb jutalom, hogy folytatódik.

GURULJ

A tanítás menete:

 • Mondjuk neki hogy, „feküdj", majd térdeljünk le mellé, és helyezzük egyik kezünket a combja külső oldalára, a másikat pedig a válla belső oldalára.
 • Miközben finoman elgördítjük, magunktól mondjuk neki biztató hangon, hogy, „tovább".
 • Amikor teljesen átfordult és felugrik, dicsérjük meg alaposan. Naponta többször ismételjük meg ezt a gyakorlatot, amíg a segítségünk nélkül is tud gurulni.

CSEND

A tanítás menete:

 • Álljunk meg az ajtóban, csengessünk, és hagyjuk, hogy a kutya néhányat ugasson.
 • Tartsunk valami csemegét a kutya orra elé, és mondjuk neki, hogy, „csend!". (Mondhatunk bármilyen más szót, de minden alkalommal azt használjuk.)
 • Amikor a kutya abbahagyja az ugatást, és szaglászni kezd, dicsérjük meg, és gyorsan adjuk oda neki a csemegét. Ismételjük meg ezt többször úgy, hogy a kutya egyre hosszabb ideig maradjon csöndben.

ÜLJ

üljA tanítás menete:

 • Vegyünk a kezünkbe valami jutalmat, például egy kis finomságot. Miután magunkra vontuk a figyelmét, és megmutattuk a kezünkben lévő jutalmat, helyezzük a kezünket a feje fölé.
 • Miközben szemével követi a kezünket, a feneke leereszkedik a földre, és automatikusan leül. Mondjuk, hogy,„ülj!" és amikor teljesen leült, nagyon dicsérjük meg s adjuk oda a jutalmat.

MARADJ

maradjaA tanítás menete:

 • Amikor a kutya ül vagy fekszik, mutassuk neki a tenyerünket úgy, hogy az ujjaink felfelé állnak. Mondjuk ki a ,,maradj!" vezényszót, és mosolyogva lépjünk hátra egy lépést. Utána lépjünk azonnal vissza, dicsérjük meg a kutyát, és adjuk oda a jutalmat.
 • Ismételjük meg ugyanezt, de most két lépéssel menjünk hátrébb. Így növeljük lassanként a kutyából mért távolságunkat, valamint az időt, ameddig ott kell maradnia. Rátehetjük esetleg a pórázát, és finoman meghúzhatjuk, miközben azt mondjuk neki, hogy, „maradj!". Hamarosan pontosan meg fogja érteni, hogy mit kívánunk tőle. Fokozatosan vezessünk be egyre több zavaró tényezőt, például háttérzajokat, és kérjünk meg másokat is, hogy mozogjanak körülötte.

FEKÜDJ

feküdjA tanítás menete:

 • Legyen a kutya ülő pozícióban. Tartsunk az orra elé egy finomságot. Engedjük le kezünket a földre, majd húzzuk magunk felé néhány centimétert. A kezünk a levegőben írjon le L betűt.
 • Miközben a kutya követi tekintetével a kezünket, a feje leereszkedik, és lefekszik. Amikor lefeküdt, adjuk oda a jutalmat, és dicsérjük meg.

GYERE

A tanítás menete:

 1. Álljunk szembe a kutyával, amely párméter távolságra ül. Karunk lógjon a testünk mellett, s egyik kezünkben tartsunk valami finomságot. Mondjuk ki a kutya nevét és a „gyere" szót. Miközben az mondjuk, „gyere", tárjuk ki a karunkat.
 2. Lendítsük egyik vagy mindkét karunkat előre, s tegyük a kezünket a mellkasunkra. Ha a kutya nem reagál a kézjelre és a szóbeli utasításra, használjuk a finomságot, vagy fussunk hátra néhány lépést, hogy magunkhoz csalogassuk.

LÁBHOZ

A tanítás menete:

 • Tartsuk a kutyát laza pórázon, a bal oldalunkon. Hurkoljuk a pórázt jobb hüvelykujjunkra, és tartsuk jobb kézben úgy, hogy keresztezze a testünket. A jobb kezünk csípőmagasságban legyen.
 • Miközben sétálunk a kutyával, mondjuk ki a nevét és azt a szót, hogy, „lábhoz". Amennyiben nem figyel eléggé, és nem követ azonnal, bal kézzel finoman húzzuk a pórázt hátrafelé.
 • Ha elkezd húzni vagy lemarad, bal kezünkkel finoman érintsük meg a pórázt, és forduljunk ellenkező irányba. Ha beleütközünk, ne kérjünk bocsánatot, az ő dolga, hogy elálljon az utunkból.

Forrás:www.kutya.eoldal.hu

 

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117