Álmos kutya

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

Például a kölykök és idősek, nagy testűek többet, a munkakutyák, őrző-védő, vadász, pásztor kevesebbet alszanak. A kutyák átlagosan 12-18 órát alszanak, de ettől lényegesen hosszabb is lehet az alvással eltöltött idő, hiszen gyakran unaloműzőként is igénybe veszik az alvást. Egy társaságban élő kutya a környezete miatt is sokkal aktívabb, éberebb, mint az ingerszegény környezetben élő magányos társa. Gyakori jelenség, hogy a kutya éjszaka ébresztgeti gazdáját. Ezt megelőzendő érdemes estére kifárasztani interaktív játékokkal, hosszú sétákkal, majd azt követő etetéssel nyugalomra bírni. Fáradt kutya éjszaka nyugodtabban alszik.

Elalvás előtt 2 órával történő etetés az emésztési fázis miatt nyugodtabbá teszi az alvást. Érdemes a tervezett alvási időpont előtt széklet és vizeletürítésre szoktatni. Éjjelre csak kis mennyiségű vizet hagyjunk előttük, főleg a bepisilős egyedeknél.álmos kutya Rémisztően hathat a gazda számára, ha kutyája alvás közben elkezd nyüszíteni, ugatni, vonyítani vagy a lábaival kapálózni. Ijedtségre semmi ok, hiszen ezek a jelenségek a normál alvás részei.

A kutyáknál is megfigyelhetőek felületes, csendes, nyugodt SWS alvási fázisok és mélyebb, szemmozgással és álomképek megjelenésével járó REM szakaszok. Az emberrel ellentétben, ahol 4-5 ilyen 90 perces fázis követi egymást váltakozva, kutyánál 20 darab 15 perces alvási periódus váltakozik. SWS fázis alatt nyugodtan alszik az állat, ritka mélyeket lélegzik, csökken a szívverése, leesik a vérnyomása, sőt a testhőmérséklete is csökken. Ebből az állapotból az állat könnyen ébreszthető és ez nem okoz benne feszültséget. A REM szakaszban következik be a mély alvás stádiuma, amely alatt intenzív szemmozgás kíséretében álmodik az állat. Az agy ilyenkor aktív munkát végez, gyakori az intenzív játék vagy a zsákmány üldözése. Ilyenkor történik a napi új információk feldolgozása és rögzítése, emiatt a kölyökkutyáknál ez a fázis hosszabb. Ez a szakasz a teljes alvás mindössze 10 %-a.

REM fázisból nehezen ébreszthető az állat, hirtelen ébresztés következtében zavartság, feszültség, sőt még harapás formájában megnyilvánuló agresszivitás is előfordulhat. A kutya alvási pozíciója is jellegzetes, jól illusztrálja lelki nyugalmat. A nyugodtan alvó állat kifli alakban összegömbölyödve, vagy melegebb környezet esetén kinyújtózva felfelé néző hassal alszik, izmai ellazultak. A lelkileg feszült állat nyugtalan, izmai feszesek, nem jut a mély alvás állapotába. A nyugodt alvás az állatok számára is nélkülözhetetlen, hiszen ekkor újulnak meg testileg, lelkileg. Az alvási ciklusok felborulása esetén vagy álmatlanság gyötrelmei miatt betegség (fájdalom, diszkomfort érzés, lelki sérülések) húzódhat meg a háttérben.

Ügyeljünk a nyugodt, békés alvásra kedvenceinknél is!

 

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117