Mindennapi gondoskodás a kutya egészségének megőrzése érdekében is

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

Sok értékes információhoz juthatunk kutyánk egészségi állapotát illetően simogatás, vagy szőrápolás közben, ilyenkor felfedezhetjük azokat a duzzanatokat, csomókat is, amelyek rejtett elhelyezkedésük miatt addig nem vettünk észre. Takarmányozási hibára, vagy betegségre utalhat az is, ha a szőr fénytelen, száraz.

Nem árt az állat jól látható testrészeit rendszeresen átvizsgálni, a szem, a fül gyulladás okozta kipirulása, váladékozása azonnali beavatkozást igényel, különösen akkor, ha az állaton a fájdalom jelei is látszanak. Kedvencünk viselkedésében jelentős változás áll be akkor, ha megbetegszik, de ez a változás a kor előre haladtával is megfigyelhető.

A kutyák 7 éves életkor felett belépnek a „senior klubba”, de ez nem feltétlenül jelenti életük alkonyát, még sokáig élvezhetik az élet örömeit a maguk teljességében. Természetesen ez az életkor több törődést igényel állategészségügyi szempontból is, hiszen ellenálló képességük már nem olyan, mint fiatalon. Az idősebb kutyáknál nagyobb a kockázata az olyan betegségek kialakulásának, amelyeket sem megelőzni, sem gyógyítani nem lehet, esetleg csak lassítani.

Mindezeket figyelembe véve rendkívül fontos a rendszeres állatorvosi felügyelet, amely lehetőséget ad arra, hogy az állat egészségében bekövetkezett változásokat azonnal, még korai fázisban észrevegyék, és gyógyítani tudják.

Két állatorvosi felülvizsgálat között mi magunk is részt vállalhatunk az állategészségügyi ellenőrzésből. Mérjük rendszeresen a kutya testtömegét, és súlyának megfelelően etessük ügyelve arra, hogy az állat ne hízhasson el. Nem árt napi rendszerességgel átvizsgálni az állatot sérülések után sem, az állat nem mindig jelzi, ha fájdalma van.

Igényes állatorvosi praxisokban minden állategészségügyi felülvizsgálat alkalmával teljes körű vizsgálatot végeznek el, amely rutinszerűen kiterjed az állat kondíciójára, a légzőszervekre, a keringésre, a fogak állapotára, az élősködők elleni védekezésre és az immunizálásokra. Ha egyszer kutyavásárlás mellett döntöttünk, akkor teljes elkötelezettséggel vállalnunk kell a felelősséget kedvencünk jólétéért, egészségéért.

Hosszú, teljes értékű életet csak úgy tudunk biztosítani kutyánknak, ha kölyök korban megkapja a megfelelő alapvakcinákat a legsúlyosabb, akár végzetes kimenetelű betegségek ellen, majd a későbbiekben lehetőleg legalább évente egy alkalommal alapos állatorvosi felülvizsgálatban részesítjük, idősebb korban gyakrabban, többször is. Akkor megnyugtató a felülvizsgálat, ha részletes, kiterjed a vér, a bélsár vizsgálatára, a fogak, a szem, a bőr, a fülek állapotára és minden olyan tünetre, amit Ön fontosnak gondol megemlíteni.

Ne feledjük, minél előbb sikerül egy betegséget diagnosztizálni, annál nagyobb az esély arra, hogy időben beavatkozva nyom nélkül gyógyuljon. Az éves felülvizsgálat jó alkalom a vakcinás védettség megerősítésére, az emlékeztető oltások beadatására. Az állatorvos a kutya egészségügyi helyzetététől függően és a helyi járványtani viszonyok figyelembevételével határozza meg és adja be a szükséges vakcinákat. Ilyenkor lehetőség nyílik arra is, hogy állatorvosunk tájékoztasson minket a legújabb és leghatékonyabb külső élősködők elleni védekezés módszereiről és elvégezze az állat féregtelenítését is.

Csak teljesen egészséges, családba illeszkedő kutya esetén alakulhat ki harmonikus kapcsolat, amikor semmi sem zavarja meg az ellenérzés nélküli barátságot.

Dr. Vass Andrea

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117