KUTYÁKNAK

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

KUTYÁKNAK

Egyéb cikkek a kategóriaban

kztya gondozásA kutya boldogságának és egészségének kulcsa a mozgás. A kutyák természetüknél fogva igen aktívak és játékosak. Vadon élő rokonaik a nap nagy részét vadászattal töltik, míg a fiatalok játék közben sajátítják el azokat a képességeket, amelyekre szükségük van (általában még többet is), és sokszor a nap nagy részét a házban vagy a kertben töltik. Ezért hajlamosak az elhízásra és az ellustulásra. A testmozgás hiánya unalomhoz is vezethet, ami sok kutyát boldogtalanná és destruktívvá tesz.

A mozgás igénye

Minden kutya szeret játszani és mozogni, de hogy hogyan és mennyit, az az életkor, a fajta és az egészségi állapot függvénye. Mielőtt kutyát vásárolunk, tájékozódjunk a különböző fajtákról és arról, hogy melyiknek mennyi testmozgásra van szüksége. Ha csak napi egyetlen rövid sétára van időnk, inkább kevésbé aktív fajtát válasszunk.

Bővebben: A kutya mozgásigénye

idős kutyaEmlékszik még arra, amikor a szőrös kis jövevény először ugatta meg a postást, vagy az első séták örömére? Később, amikor először hozta vissza az eldobott botot, vagy az első közös kirándulásra? Most pedig már a kutyája ugatásából kitalálja, hogy idegen, vagy ismerős áll az ajtóban?

Tudja, melyik kedvenc eledele, merre szeret sétálni, melyik fotelban alszik éjszakánként, hova ássa el a játékokat. A kutyus észrevétlenül családtaggá válik. Felveszi a gazdája ritmusát, érzi a hangulatokat, tudja, mikor szólítják dühösen, és mikor játékosan. 7-8 éves korára megfontoltabbá válik. Ilyen idősen azonban már gyakran veszít energikusságából, játékosságából, s tudomásul kell vennünk, hogy bizony őfölötte is eljár az idő, ő is öregszik.

Az idős kor a késői életszakasz egy összetett fiziológiai állapota, amelyre jellemző, hogy az állat egyre kevésbé tud alkalmazkodni a belső és külső terhelésekhez. Az idősebb egyedek ezen csökkent alkalmazkodóképessége behatárolja a különböző szervek funkcióit és növeli a megbetegedések kockázatát.

A kutyák általában 10 – 16 évig élnek, néha esetleg még ennél is tovább. Az életkilátások több tényezőtől függnek. Kiegyensúlyozott táplálkozás, elegendő mozgás és a harmonikus szociális környezet kedvezőleg hatnak a kutya egészségére, de ugyanúgy elengedhetetlen a kutya életében az állatorvos rendszeres felkeresése.

Bővebben: Idős kutya nem vén kutya!

álmos kutyaA tél közeledtével, az éjszakák hosszabbodásával érdemes pár szót ejteni az alvásról, különösen a kutyákéról, amely számunkra sejtelmes, rejtelmes dolognak tűnik, de nagyon hasonlatos a miénkhez, mint megannyi élettani működés.

A kutyának az alvás lételemük, sokkal gyorsabban merülnek álomba, mint mi emberek, de felületesebben alszanak, több az éjszakai éber periódusuk.

Az alvás mennyisége:

kutya gondozásaRégóta ismert, hogy a társállatok milyen fontos szerepet töltöttek be az ember életében, különösen a kutyák, amelyek hű társként kísérték végig az emberiséget fejlődésének útján. Kutyatulajdonosnak lenni nagyszerű érzés, de kötelességekkel és felelősséggel is jár.

Az állat egészségi állapotának ellenőrzését mi magunk is megtehetjük napi rendszerességgel, így nagyobb az esélye annak, hogy ha bármi rendelleneset észlelünk, még korai fázisban beavatkozhatunk!

Ha bármilyen apróság miatt is az állat állapota miatt aggodalmat érzünk, forduljunk állatorvoshoz tanácsért, örömmel fog a rendelkezésünkre állni. Nagyon fontos tudni azt, hogy a kutyák ösztönösen próbálják elrejteni betegségüket, hosszú ideig semmilyen áruló tünet nem mutat arra, hogy valami nincs rendben, egyedül az étvágy, vagy a vízfogyasztás csökkenése lehet figyelmeztető jel, kifejezett tüneteket akkor fogunk észlelni, ha a betegség már súlyos fokúvá vált.

Bővebben: Mindennapi gondoskodás a kutya egészségének megőrzése érdekében is

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Németh Berill

Asszisztens

Németh Berillnek hívnak, jelenleg Székesfehérváron lakom. Körülbelül fél éve költöztem ide Budapestről. Itt Székesfehérváron szereztem meg Állattenyésztő és állategészségügyi technikus végzettségemet, utána költöztem ide. Egészen kicsi korom óta állatokkal szeretnék foglalkozni. 12 éve önkénteskedem különböző állatmenhelyeken. Sokáig rehabilitációs csoportot vezettem az egyik menhelyen, ezzel segítve a kutyák mielőbbi gazdisodását. 17 éve lovagolok, legfőképp a tereplovaglás és a díjugratás körében. Mindig nagy álmom volt az állategészségügyben dolgozni ezért is végeztem el a technikusi képzést. Szerintem nagyon jó, hogy ezt a szakmát választottam. Szeretem a kihívást és ez a munkakör egyáltalán nem mondható monotonnak, hisz minden nap más. Mindig találkozunk érdekes esetekkel.

Sólyom Beatrix

Asszisztens

"Mindig egy jó ügy miatt szerettem volna cselekedni, igaz dolog mellett kiállni. Minden nap tanít, és egy új lehetőséget ad erre. Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember számára házi állataink nyújtják az utolsó lehetőséget arra, hogy kapcsolatot teremthessenek az anyatermészettel. Ezért is nagyon fontos vigyázni rájuk. "

Szemenyei Gitta

2013-ban érettségiztem Székesfehérváron és 2015 tavaszán szereztem meg az Állattenyésztő és Állategészségügyi Technikusomat. Szeretem az állatokat, mindig is állatokkal szeretem volna dolgozni, foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 8:00 - 20:00

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117