Kutyabaj – Sérvek

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

 

A meghatározás szerint a hasüreggel hozhatóak összefüggésbe. Kialakulhatnak:

  • a köldöktájékon (leggyakoribb esetek),
  • lágyéktájékon,
  • gáttájékon és
  • a hasfal területén bárhol, ahol az izomrétegek szakadnak.

Van egy speciális formája is, ami szemmel láthatatlan és a megjelenési formája is egész más, mint a többinek, ez a rekeszsérv.

A köldöksérv

Már kölyökkorban észrevehető, a köldökgyűrű hiányos záródása miatt alakul ki, ami azt jelenti, hogy a köldöknél az izomlemezek nem forrnak össze a has egyéb területeihez hasonlóan. Ilyenkor a köldöktájékon borsónyi-tojásnyi duzzanat látható, ami lágyan rugalmas tapintatú, sőt megnyomva a duzzanat gyakran eltűnik (visszahelyezhető sérvtartalom).

A lágyéksérvek

A combhajlatban alakulnak ki a lágyékgyűrű (a lágyéktájékon izomlemezek alkotta normális nyílás, ahol kanoknál a heregolyók is leszállnak) nagyobb volta miatt. A lágyéksérvek tömöttebb tapintatúak és inkább hosszúkás, szivar alakú duzzanatok.

A gátsérvek

A végbél és a nemi szerv mellett kialakuló diónyi-ökölnyi lágyan rugalmas vagy hullámzó tapintatú duzzanatok. Itt fordul elő leggyakrabban, hogy belek vagy húgyhólyag van a bőr alatt. A traumás hasfalsérvek a hasfalat ért traumától függően bárhol kialakulhatnak, a has oldalán, alján, a medence közelében és a nagyságuk is attól függ, hogy sérülés következtében milyen hosszan szakadt ki a hasfal. A súlyos elváltozások közé tartozik, általában rendkívül fájdalmasak és rossz általános állapotot eredményeznek.

A rekeszsérv

A hasüreget és a mellkast elválasztó rekeszizom sérüléséből adódik, ilyenkor hasi szervek nyomulnak a szerzett nyíláson át a mellkasba. A mellkasba nyomuló belek, májlebenyek a tüdőre nyomást gyakorolva csökkentik a légző felületet, akadályozzák a tüdő és a szív működését. Ha nagy kiterjedésű a sérülés, akkor súlyosak a tünetek, ha kisebb, akkor enyhébbek.

Kiterjedt rekeszsérvnél nagyon rossz, életveszélyes állapotban van az állat, súlyos, nehezített, szivattyúzó légzése van. Kevésbé kiterjedt elváltozásnál jobb általános állapot mellett enyhe fokú nehezített légzés látható. A sérveknél a tapintható duzzanat a sérvtömlő, a nyílás pedig a sérvkapu.

A sérvek legtöbbje, az enyhébb eseteket kivéve orvosi ellátást, műtétet igényelnek.

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117