KUTYÁKNAK

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

KUTYÁKNAK

Egyéb cikkek a kategóriaban

agyvelő vízkorAkinek kistestű kutyája van, biztosan halott már a kutyák agyvelő vízkórjáról. Ez egy ritka, általában fejlődési rendellenesség miatt kialakuló, főleg kölyök korú, kistestű fajtákban:

  • csivava, yorkshire terrier, mopsz, francia bulldog, cavalier king charles spániel tüneteket okozó betegség.

Az agynak van egy természetesen is folyadékkal kitöltött üregrendszere. Ennek a folyadéknak saját keringése van. Ha az agyban bármilyen méretnövekedés, vagy az egyes területek rossz helyeződése bekövetkezik, akkor ennek a folyadéknak a keringése sérül, és emiatt felhalmozódik. A túl sok folyadék pedig nyomni kezdi az érzékeny, üregeket körülvevő agyszövetet, ez pedig tüneteket okoz.

Mivel a folyadék gyakorlatilag bármilyen agyterületet nyomhat, a tünetek is változatosak lehetnek. Van, hogy a kölyökkutyának csak a viselkedése változik meg hirtelen, van, hogy epilepsziás rohamok jelentkeznek.

Bővebben: A kistestű kutyák betegsége-az agyvelő vízkór

kisállat fagyás Az emberhez viszonyítva ritkábban fordul elő, de fagyos talajon fekve az állatoknál is előfordulhat kiálló, vékony bőrrel fedett testrészeken. A legyengült beteg, keringési és ízületi problémákkal küszködő állatokon akár kihűléssel járó elhullás is lehetséges.

A hideg hatására először helyi érszűkület következik be, ezzel romlik a szövetek oxigén és tápanyag ellátása.

A szöveti hőmérséklet további csökkenésekor a sejten belüli és a sejt közötti térben levő folyadék megfagy. A kis jégkristályok károsítják a sejtfalat, ami a sejthártyák károsodásához vezet.

A fagyási sérülésnek különböző fokozatai vannak, súlyosságukat tekintve.

Bővebben: Fagyás veszély - Hogyan ismerhetjük fel a fagyási sérüléseket?

Ez a betegség nemcsak az embereket veszélyezteti, hanem minden emlősállatot, így négylábú kedvenceinket is.

A tetanuszt a Clostridium tetani nevű baktérium által termelt toxinok idézik elő. A baktérium spórái a talajban mindenütt előfordulnak. A bejutás útja általában sebzés, kutyákban esetenként fogváltással összefüggő nyálkahártya sérülés. A szaporodás feltétele az oxigéntől elzárt környezet, tehát a mély szúrt vagy zúzott seb, a sebek elgennyesedése különösen veszélyes.

A baktériumok által termelt toxin a központi idegrendszerbe jutva fokozott reflexingerlékenységet és izomgörcsöket okoz, a légző izmok görcse miatt nagyon gyakran halállal végződik.

 

Tünetek:

A sebzés után az első tünetek 1-2, néha 3 hét múlva jelennek meg, a fej izmain.

  • A fülek megmerevednek,
  • A homlokbőr ráncolódik,
  • A szemrések és a száj hátrahúzódnak, ezáltal a kutya sajátságos „nevető" arckifejezést ölt.
  • A száját kinyitni csak nehezen vagy egyáltalán nem tudja,
  • Az evés-ivás is akadályozott.
  • Ha a görcsök a törzs és a végtagok izmaira is átterjednek, az izomzat mindenhol deszka kemény lesz, a járás merevvé válik.
  • A tudat végig ép, emiatt a merevgörcs fájdalmakkal jár. Bővebben: A tetanuszról

kisállat szemproblémaGazdákban gyakran rémületet kelt kedvencük szemgolyójának a duzzanata vagy annak előesése. Jogosan, hiszen az életben is gyakran a szemgolyó látványos megbetegedéseit, traumáit használják félelemkeltésre, elijesztésre, hiszen az egyik "leglátványosabb" szervünkről van szó.

Mi is okozza ezt?

A szemgolyó duzzanatának és helyéről való elmozdulásának hátterében a szem belső folyadék nyomásának a fokozódása áll. A szemben állandó a belső folyadék (csarnokvíz) termelődése és annak elfolyása, amely szigorú harmóniában áll, ez biztosítja a szem belső nyomását. Az egyensúly felborulása esetén, ha több a termelődő folyadék vagy ennek az elfolyása akadályozott, akkor a szem belső nyomása jelentős mértékben megnő. A belső szemnyomás fokozódása rendkívüli káros következményekkel jár, hiszen a megnövekedett folyadéknyomás a szemgolyó finom szerkezetét tönkreteszi, elsorvasztja, ezzel folyamatos látásromlást és végül vakságot okozva. Nem beszélve arról a nagymértékű fájdalomról, amit a szemgolyó feszülése okoz. A szemgolyó megduzzadása miatt egyre kisebbé válik az a tér, amelyet csontos üreg (szemgödör) biztosít, ennek a következménye szem kidülledése és előesése.

Bővebben: Kisállataink szem problémái

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117