CICÁKNAK

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

CICÁKNAK

Gyomorpanaszok

Macskabaj - A FIP (fertőző hashártyagyulladás)

Macska hasnyálmirigy gyulladásAz utóbbi időben sajnos egyre több macskánál diagnosztizálható a fertőző hashártyagyulladás (FIP), ami egy koronavírus által okozott elhullással járó megbetegedés.

 Mi is az FIP?

A betegség lényege, hogy a vírusfertőzés hatására a szervezetben immunrendszeri folyamatok révén gyulladásos-elhalásos gócok jönnek létre a szervekben, ami végülis a szervi károsodások és a szöveti elhalások miatt végződik elhullással. Mindenki félelmét eloszlatva a vírus nem telepszik meg emberben és más állatfajokban, pedig embernél is előfordul koronavírus fertőzés.

Bővebben: Macskabaj - A FIP (fertőző hashártyagyulladás)

Hányadán?- Macska és kutya reflux

Macska hasnyálmirigy gyulladás Kutyáknál, macskáknál egyaránt előforduló jelenség, hogy különböző gyakorisággal szórványosan hányogatnak.

Mi is állhat ennek hátterében?

A hányás a bélrendszer kóros szájüreg fellé irányuló mozgása során a gyomortartalom külvilágra kerülése. A gyomortartalom vagy hányadék emésztetlen eleség, ritkán fehéres nyúlós nyálka, leggyakrabban sárga habos váladék lehet. A gyomorban kialakuló vérzés esetén nyálkás sötétbarna szemcsés (kávézaccszerű) tartalom ürül.

A hányáshoz hasonló jelenség a reflux, de ilyenkor az ürülő tartalom nem a gyomorból származik, hanem a nyelőcsőből, mivel a felvett eleség nem tud lejutni a gyomorba. Refluxnál szembetűnő jelenség, hogy az elfogyasztott víz, szilárd tartalom azonnal a lenyelés után visszajön a szájüregen és az orrnyílásokon keresztül.

Bővebben: Hányadán?- Macska és kutya reflux

Idegenek a bélben macskáknál

Macska hasnyálmirigy gyulladásÉrdemes szót ejteni a macskák bélrendszerében előforduló gyakran komoly problémát okozó szőrlabdákról is.

Hogyan keletkeznek a szőrlabdák?

A macskák idejük nagy részét saját szőrzetük nyalogatásával, tisztításával töltik. Ennek több oka is van, elsősorban az elhalt szőrszálak eltávolítását, a szőrzet megtisztítását szolgálja, másodsorban főleg meleg környezetben testük hűsítése céljából.

Bővebben: Idegenek a bélben macskáknál

Gyomorbajok kutyáknál és macskáknál:

Macska hasnyálmirigy gyulladásA bezoárok

 A bezoárok az állatgyógyászatban nem valami földrajzi nevet takar, hanem nagyon alattomos, tünetszegény, ugyanakkor súlyos emésztőszervi problémák kiváltó oka.

Mi is az a bezoár?

A bezoárok emészthetetlen anyagokból létrejövő labdacsok, gombócok, amelyek a gyomorv-bélrendszerében dugóként viselkedve súlyos, akár székrekedéssel vagy bélelzáródással járó kórképet hoznak létre.

Bővebben: Gyomorbajok kutyáknál és macskáknál:

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 18:00
Szombat-vasárnap:ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117