Meglepetés!- Kisállat ajándékba gyermekünknek

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 30.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

Meglepetés!- Kisállat ajándékba gyermekünknek

ajándékGyerekeink karácsonyi kívánságai között gyakran szerepel élő állat, de mielőtt teljesítjük ezt a kérést érdemes néhány dolgot mérlegelni.

Alkalmas-e a megajándékozandó egy élőlény fogadására?

Egy kutya macska, nyúl, vagy rágcsáló érkezése évekre való elkötelezettséget, precízen betartott napirendet és rendeget plusz munkát jelent a sok öröm mellett.

 

Mérlegeljünk, hogy gyerekünk képes-e átformálni életét egy másik élőlény miatt, felelősségteljesen gondos gazda módjára tud-e törődni egy tőlünk függő lénnyel.

Tudjuk-e biztosítani az anyagi hátterét egy állat tartásának, a családi kassza elbírja-e egy új családtaggal kapcsolatban felmerülő költségeket?

A költségvetés tervezésénél ne csak a vételárat vegyük figyelembe, hanem az egyéb járulékos költségeket is:

  • Havi etetési-,
  • alomköltség,
  • táplálék kiegészítők,
  • kozmetikai,
  • állatorvosi,
  • gyógyszer kiadások stb.

Ha a fentieket átgondoltuk és a vásárlás mellett döntünk, akkor alaposan nézzünk körül, ne a pillanat hatása alatt hozzuk meg végleges elhatározásunkat. Az interneten, szaklapokban és állatkereskedések felkeresésével válasszuk ki azt a helyet, ahol majd vásárolni kívánunk.

Az adásvétel előtt látogassuk meg többször a helyet, ahonnan vásárolni kívánunk, figyeljük meg az állatok tartási körülményeit, általános állapotukat, kondíciójukat és szőrzetüket.

Állapodjunk meg előre az el hozatal időpontjában és addig szerezzük be a tartáshoz szükséges kellékeket (eleség, itató, etető edények, fekhelyként szolgáló kosarak, szállító kosarak, ketrecek, terráriumok).

ajándékKutya és macska vásárlása esetén tanulmányozzuk át a helyi önkormányzat állattartási rendeletét, hogy a későbbiekben adódó kellemetlenségektől, esetleg szankcióktól megkíméljük magunkat.

 Ha társasházban lakunk, akkor értesítsük közvetlen szomszédainkat állattartási szándékunkról, nehogy emiatt a jó kapcsolat helyét az örökös haragnak adjuk át.

Ha már minden készen áll az új családtag fogadására, akkor mehetünk az átvételére. Minden esetben írjunk adásvételi szerződést, mivel nem csak az állat, hanem pénz is gazdát cserél. A szerződéssel a tulajdonosváltás előtt már meglévő problémák könnyebben bizonyíthatóvá válnak.

Az első napokban érdemes állatorvost felkeresni, aki az állatot átvizsgálva meglévő betegségekre, hibákra irányíthatja rá a figyelmet és a tartással, táplálással, betegségek megelőzésével kapcsolatban hasznos információkkal láthatja el az új tulajdonost.

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 18:00
Szombat-vasárnap:ZÁRVA

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117