Macska-vizeletproblémák

Térkép
Az állatorvos válaszol
Fórum a kisállattartásról
Tegye fel kérdéseit fórumunkban, amit szakembereink rövid idő alatt meg fognak válaszolni
Tudta? Érdekességek
Hasznos információk!
Hasznos információk, érdekességek, kisállattartóknak.
Aktuális információink
Hírek mindennapjainkról
Az Alpha-Vet Állatkórház híroldala
Gyógyszertár kisállatoknak
Kedvencének gyógyszer kell?
Magyarország legnagyobb állatgyógyszertára Székesfehérváron várja a kedves vásárlókat.
Állatmentő szolgálat
Sürgős esetekben hívja
Az Alpha-Vet Állatkórház Állatmentő szolgálata munkanapokon megrendelhető.
Online időpontfoglalás
Foglaljon időpontot online!
Állatkórházunk bevezette az online időpont foglalási rendszerét. Kérjük használja bizalommal.

 

 Klinikánkon 20:00-08:00 között sürgősségi éjszakai betegellátást folytatunk.

• Hivatalos tájékoztató az éjszakai betegellátásról és annak díjairól:
• Tájékoztatjuk, hogy az ALPHA-VET Állatkórházban az éjszakai betegellátás alapdíja jelenleg 25.400 Ft, amely az alapvető klinikai vizsgálatot, továbbá az éjszakai betegellátás rezsi- és munkadíjait foglalja magában. Az egyéb díjköltségeket (pl. gyógyszerdíj, laboratóriumi vizsgálatok díja, műtéti díj, gyógyászati segédeszközök) az alapdíjon felül számítjuk fel, az adott beteg ellátási igényétől függően.


A feltüntetett költségek vállalása esetén készséggel biztosítjuk az Ön tulajdonában lévő kutya vagy macska sürgősségi betegellátását.

 

ado egyszazalek banner

szerethetomunkahelyxlxl korhaz

enoszopos

Macska-vizeletproblémák

Macska veseproblémákElérkezett az ősz, beköszöntek a hűvösebb napok, elérkezett a megfázások, felfázások időszaka. Macskáknál, főleg a kandúroknál, azok közül is az ivartalanítottaknál szezonális megbetegedés a hólyaghurut, hólyagkövesség. A két betegség összefüggésben van egymással, mivel a leggyakrabban előforduló hólyagkövek (struvit kristályok) húgyúti fertőzés következtében alakulnak ki.

 

A macskák szeretnek hideg padozaton elterülni, ilyenkor az alhasi részek áthűlésével adott lévő szervek belek, húgyhólyag vérkeringése az erek összehúzódása miatt romlik. A vérkeringés romlásával, ezen szervek helyi védekezőképessége is csökken. Az immunrendszer csökkent működése révén a húgycsőnyílás és végbél körüli baktériumok beszaporodnak a húgycsőbe, sőt akár a hólyagig is eljuthatnak. A kialakuló húgycső és hólyaggyulladás miatt a húgycső és a húgyhólyag fala megduzzad, vérzékennyé válik, belső felületekről intenzív hámleválás indulhat meg.

A gyulladásos folyamatok miatt a vizelet rendkívül sűrű, véres lesz, benne a levált hámsejtek köré szervetlen sók csapódhatnak ki. A kialakuló finom hólyaghomok még sűrűbbé teszi a vizeletet és tovasodródva a húgycső falára rakódik le. A húgycső gyulladás miatti beszűkülés és a falára lerakodó hólyaghomok miatt beszűkül, jelentősen megnehezítve, vagy lehetetlenné téve a vizelet eltávozását.

Ennek megfelelően a tünetek is a vizeletürítés nehézségeivel kapcsolatosak.

A hólyaghurutnál az állatnak folyamatos vizeletürítési ingere van, állandóan a macska alomra jár, erőlködik, de pár csepp véres vizeleten kívül más nem ürül. Az alomhoz szokott állat átmenetileg elvesztheti szobatisztaságát, vizeletfoltokat hagy maga után bárhol a lakásban. A hólyagkövességnél gyakori következmény a húgycső elzáródása. A betegek ilyenkor képtelenek vizeletet üríteni, állandó vizeletürítési ingerük van, de vizelet nem távozik.

Macska veseproblémákA has térfogata egyre nagyobb lesz a telődő húgyhólyag miatt, és a feszülő hólyag komoly hasi fájdalmat, görcsöket eredményez. Ha nem kerül a beteg orvosi ellátásra, akkor a hólyagfalon át felszívódó vizelet a vérbe kerülve húgyvérűséget okoz, ami életveszélyes állapotot eredményez.

A húgyhólyagban kialakuló nagy nyomás miatt a vesékben a vizelet kiválasztása is zavart szenved, ami a mérgező anyagok felhalmozódásával jár. Ritkán a hólyag megrepedése is előfordulhat, amikor is a hasüregbe kerülő, hashártyáról felszívódó vizelet szintén húgyvérűséghez vezet. Ilyenkor az állatok rendkívül bágyadtak, étvágytalanok,folyamatosan hánynak és végső esetben kómába esve elpusztulnak. Tehát az egyszerű hólyaghurut is alapos orvosi kezelést igényel, mert kezeletlenül drámai következményei lehetnek.

 

Dr. Somogyi Rita

kórházvezető főállatorvos

1994 novemberében diplomáztam az Állatorvostudományi Egyetemen. Diplomám megszerzése óta hivatásom a munkám. 1994 óta kisállatpraxisban dolgozom

Dr. Mietsch Rita

állatorvos

Egészen kiskoromtól fogva állatorvos akartam lenni, mert különösen érdekesnek és szeretetreméltónak tartom az állatokat és ez a szakma tökéletes lehetőséget nyújt, hogy segítsünk rajtuk.

Dr. Husvéth Zsuzsa

Állatorvos

. Már hallgató koromban a kisállatorvoslás érdekelt, ezért már akkor is sokszor bejártam az egyetem szakrendeléseire , több kisállatorvoslással foglakozó rendelőbe illetve többször részt vettem külföldi szakmai gyakorlatokon is.

Kovács Anita

asszisztens

"Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."

dr. Krebsz Máté

Állatorvos

„Már gyerekkoromban tudtam, hogy az állatok gyógyításának szeretném szentelni magamat. Az egyetem alatti gyakorlatomat az Alpha-Vet Állatkórházban töltöttem. 2015-ben szereztem meg az Állatorvosi Diplomámat, és nagy örömmel csatlakoztam csapathoz. A kisállatokon kívül nagyállatokkal is foglalkozom, kiemelten érdeklődöm a belgyógyászat és a sebészet iránt. „

dr. Márton – Péntek Eszter

Állatorvos

„Gyermekkori álmom vált valóra, amikor 2014-ben megszereztem az állatorvosi diplomámat. Már a képzés alatt is egy kisállatorvosi rendelőben, illetve az egyetemi klinikán szereztem önkéntes munkával gyakorlatot. A mindennapi eseteken túl a belgyógyászat felé specializálódtam, ahol a kutatómunkámat is végeztem.

Berencsik Alexandra

Asszisztens

„2016-ban szereztem meg a Kisállatgyógyászati asszisztens bizonyítványom. A gyakorlatomat itt töltöttem, az Alpha-Vet Állatkórházban. Amióta az eszemet tudom, mindig is imádtam az állatokat, mert tőlük rengeteg szeretetet és hálát lehet kapni. Szeretek itt dolgozni, mert olyan munkám van, amit szeretettel és lelkesedéssel végzek, mert örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehetek a gyógyulásuknak. Kedvenc állataim a ló, kutya, macska. Hobbim a lovaglás.”

Hírlevél feliratkozás

 Érdeklődsz az Alpha-Vet Kft. iránt?

Szívesen dolgoznál egy stabil vállalati háttérrel rendelkező, hosszú távú munkalehetőséget biztosító cégnél? Jelentkezz hozzánk! Küldd el önéletrajzodat a karrier(KUKAC)alpha-vet.hu e-mail címre, melyben kérjük, jelöld meg az általad betölteni kívánt munkakört és a bérigényedet.

 

Tudj meg többet kedvencedről!
Hetente küldünk hírlevelet állatvédelemmel, érdekes esetekkel kapcsolatban!
Állatkórházi hírleveleinket olvasva gyarapíthatod tudásod a kedvencedet veszélyeztető betegségekkel kapcsolatban.
Iratkozz fel most és nem maradsz le heti akciós termékeinkről sem!

 
 
Email*
Név*

Elérhetőség

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

+3622330754
+36304002117

E-mail: korhaz(KUKAC)alpha-vet.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - péntek: 09:00 - 20:00

Ebben az időszakban a kórházi betegek vizsgálatát és kezelését végezzük, ekkor csak az életveszélyes állapotban lévő betegeket és a műtétre érkezőket hívjuk be.

Állatgyógyszertár

Alpha-Vet Állatkórház
8000 Székesfehérvár,
Homoksor 7.

telefon: +36302277220

Állatgyógyszertár nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 7:00 – 20:00
Szombat: 8:00 – 12:00

Állatmentő szolgálat

Állatmentő (nem rohamkocsi):

Kiszállás esetén
időpont egyeztetés szükséges:
+36304002117